Klotterplank

Skriv ett nytt inlägg på klotterplanket

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Av säkerhetsskäl sparar vi IP-adressen 192.168.11.2.
Vi reserverar oss rätten att redigera, ta bort eller att inte publicera poster.
1890 inlägg.
Peter "350 skrev den 2018-06-08 den 10:54:
Hej! Ni gör många tjejer riktigt glada, nu finns det tjejklass i Stockholmcrossen och Nedre Norra Speedstore cup.
Lasse Enander skrev den 2018-06-08 den 07:39:
Tänker även Göta köra tjejerna separat om det är tillräckligt många anmälda?
Svar från admin: Ove Ekengren
Om alla är nöjda i morgon så blir det nog så i fortsättningen.
yvonne skrev den 2018-06-06 den 14:49:
Som det ser ut i tävlingskalendern så finns det inget ledigt datum för våra inställda tävlingar.
MVH Yvonne UVMK
johan skrev den 2018-06-06 den 12:09:
en fråga angående upplands väsby som blev inställd. kommer dom försöka hitta ett nytt datum för den tävlingen ?
Gäller nog att se det från flera sidor. skrev den 2018-06-02 den 20:45:
Positivt att klubbar börja agera.
Är även jag är för sk differentierade avgifter och tycker att sådant även kan tillämpas i olika former för medlems/aktivitetsavgifter och tävlingsavgifter mm.
Men med en dels ”inställning” och sätt att utrycka sig i ämnet så verkar det som att antingen jobbar man ideellt en massa timmar eller så har man inte rätt att åka Mx?

Inte riktigt vad klubbarna behöver det heller va? Vi behöver väl så mycket förare och medlemmar som möjligt?
Det skall så klart ”kosta mer” att inte jobba aktivt i klubben. Men vi är säkert en del förare som mer än gärna köper oss ”fria” för att kunna träffa familjen, träna mer, jobba mer i sitt yrke istället osv.

Spännande att följa utvecklingen, hoppas att detta faller väl ut.

Räkna på och presentera vad det ”egentligen” bör kosta för medlemmar i en klubb sen kan det väl erbjudas att arbetas av för att nå en lägre avgift? Tex 5000kr där 500kr är den sk medlemsavgift resterande är för aktivitets och driftskostnad och sedan dra av till ex -500kr/arbetsdag/uppgift, fixa en klubbsponsor mm ner till 500kr.

Tror inte att det är direkt känt vad det kostar att driva anläggningarna/klubbarna..
Perre skrev den 2018-06-02 den 12:20:
ÄNTLIGEN!!Differentierade träningsavgifter , fan va bra. Har tjatat om detta i 10 år. Nu får dagisgenerationen ta sig i kragen och börja hjälpa till !! Inte bara tro att alla andra ska göra allt åt dom.Eller köpa in sig i en klubb som inte har en bana att åka på !! Ännu bättre vore om klubbarna hade ett "FRIKORT" som vi kunde klistra på hojen , det visar att föraren är en eldsjäl som lägger ner massor av egentid på sin klubb och allt som har med den ideella delen, typ banunderhåll, tränar guldhjämar mm.En gemensam satsning i östra mx ,klubbar emellan. Det sticker nog i ögonen på många som snikar undan.
AE 832 skrev den 2018-05-31 den 20:00:
Det är ca 100 klubbar/föreningar totalt i östra distriktet. Ca 40 har rabatten.

Gemensamt för de 40 är att dom (normalt sett) aktivt bidrar med MX-bana och anläggning att träna och tävla på.
Adolf skrev den 2018-05-31 den 19:20:
Jag har nu sett eran hemsida. 150 kr för mig.

Men varför gör ni så här ? Alla stockholmsklubbarna med omnejd har ju rabatten..

Vad krånglar ni för ?
Adolf skrev den 2018-05-31 den 19:11:
AE uppsala : Menar du att om man har klubblicens hos tex Täby MK och kör cross så kostar det 250 kr för att träna på rörken... ?
AE 832 skrev den 2018-05-31 den 10:19:
Mathias #681:

Det är exakt det som är grejen, du kan inte lägga allt ansvar på föraren i en sport som ser ut som den gör. Banor ändras varje varv, det finns andra förare, du har en maskin som ska fungera och du ska ta rätt beslut på bråkdelen av en sekund samtidigt som pulsen ligger på 90-95% av max och har så gjort i 15-25min.

Vi som har banor har ett ansvar att se till att rimligen minimera risken för de som kommer köra på banan.

Säger ingenting om Hallsta just, kanske skulle han inte hoppat, kanske var uppgången eller placeringen av sånt hopp inte optimal.

Mycket går att fixa på banorna med relatitvt små medel, UTAN att det påverkar svårighetsgraden.

Åter igen, så tänker jag referera till USA. Racingen var exakt lika bra efter att dom tagit bort dom stora tripplarna på Glen Helen, ingen märkte någon skillnad.

I MXGP preppas farliga uppgångar mellan heaten, om det behövs. Har vi inte den möjligheten, då ska man kanske inte bygga såna sektioner.

Vi gjorde några relativt enkla förändringar på vår bana nu, som tar bort mycket risk exempelvis. Ingen kommer märka någon skillnad.
Mathias #681 skrev den 2018-05-31 den 08:25:
Intressant diskussion , Tror det mesta ligger i enskilde förarens ansvar att köra efter sin förmåga..att man kan hoppa ett hopp i början på heatet betyder inte man bör göra det sista varven när man är trött, koncentrationen försvagats och banan blivit sämre. Självklart bör banan göras så säker som möjligt med bra upphopp och landningar.
Våga prata om saker på förarmötena om man anser något är farligt, kanske så att flera tycker lika men ingen vågar säga något.
Min uppfattning är att det pratades mkt om upphoppet i Långa platån i Hallstavik i depån efter träningarna men vad jag vet så påpekade få det till tävlingsledningen.
(Anklagar ingen och vet inte om det va anledningen till den tragiska vurpan)

Ett större problem tycker jag är respektlösheten på banan mellan förare..vissa ska bara fram där det inte ens går och kör omkull andra förare. Framför allt när det är träningskvällar , kanske införa mer uppdelat när det är mkt folk. Oftast känns farliga körningen när det blandas bredd/motionär med SM förare.Jag och många med mig vill inte bli skadade pga någon ska "vinna" träningen.

C klassen har dom första tävlingarna på Gotland vart i mitt tycke exemplariska med att visa varandra respekt ,gett plats i starterna utan att för den skull ge bort platser..( runt mig iaf 😃)
Simon skrev den 2018-05-30 den 23:59:
Ska vi ge upp och sluta använda hjälm då? Motocross kommer naturligtvis aldrig att vara säkert, men för den sakens skull så ska man väl inte slänga upp armarna i luften och säga att det inte finns något som kan göras?

Du har helt rätt i att enbart diskussion inte leder till något vettigt, men vem påstår att det inte kan resultera i praktiska åtgärder?

Några exempel på förmodligen impopulära åsikter om just hopp som absolut skulle kunna konverteras till praktik:

- Ett större hopp behöver en proportionellt större landning med marginal både i bredd och längd.
- Vill man ha ett "svårt hopp" som enbart vissa kan hoppa så går det precis lika bra att minska ansatsen som att öka avståndet till landningen.
- Ge omgjorda kickar en chans att sätta sig ordentligt innan dom ska köras på under en tävling.
Christer skrev den 2018-05-30 den 21:44:
Säkerhet ? Hur kan det vara säkert att 40 förare kommer över ett hopp på ett koppel och en förare ligger ner bakom hoppet ? Motocross är inte en säker sport och det är många andra sporter inte heller . Man kan bli ihjälslagen på väg till ICA i dagens Sverige.

Man kan diskutera säkerhet i 50 år det spelar ingen roll , det finns vissa risker med att leva och det går inte att diskutera bort... Livet är fullt med risktaganden. Sedan kan man sitta i möten angående säkerhet - för samvetets skull. Men fakta kvarstår dock , livet är fullt med risker.
AE 832 skrev den 2018-05-30 den 11:02:
Det finns ett säkerhetsråd inom mx som har träffats senaste året för att diskutera exakt detta. Består av ex markenfeldt samt vettiga elitförare. Osäker på status dock.

Men visst jobbas det på säkerheten. Som med allt annat så är det ideelt arbete så gissar att begränsningen ligger mycket i att samma personer redan driver distriktsfunktioner och sina egna klubbar.

Den största fienden är inte att vi inte tänker på säkerheten, utan det är attityden hos en del människor.

"Det är motocross", det ska vara med livet som insats under en del.

Man kan inte lägga över allt ansvar på ex en ung oerfaren förare som efter 20-25min åkning ska ta ett splittsekund-beslut som involverar både andra förare, sin egen förmåga och banans skick om man ska hoppa ett stort hopp som man egentligen inte kanske just då skulle hoppat. Sådana saker måste med balans byggas bort.

Senast i helgen i AMA i USA så gick samtliga 6 förare på podiet från hangtown ut och sa att ta bort de nya hoppen ny byggt på Glen Helen, vi behöver dom inte i vår sport. Dom tillför inget.

Bra att reflektera över.
Perer skrev den 2018-05-30 den 09:57:
Hur kan inte en diskussion om säkerhet prioriteras högre?
Ove Ekengren skrev den 2018-05-30 den 07:40:
Svemo har länge pratat om att öppna ett diskussionsforum. Tyvärr har även det senaste försöket blivit förskjutet.
http://www.svemo.se/sv/Forbundsinformation/Nyheter/LanseringenavSvemosideladauppskjuten/
Simon skrev den 2018-05-30 den 00:13:
Det känns väl ändå helt ointressant huruvida vår sport står sig väl eller inte jämte andra aktiviteter när det kommer till skador/olyckor. Det bör rimligtvis alltid vara en aktiv diskussion angående säkerhet, oavsett hur bra eller illa det har varit med olyckor under den tid som ligger lagrad i vårat närminne. Allt annat är ju ren arrogans.

Diskussionen kanske inte ska ske här, men se till att den sker. Det är vi som har det yttersta ansvaret för vår egen sport och oss själva som utövare. Jag tror (eller hoppas, kanske) att dom flesta här skulle använda bilbälte även om det inte var lag på det, av precis samma skäl så behöver vi inte vänta på några helhands-pekande direktiv från Svemo för att minska riskerna med vår sport.
Perer skrev den 2018-05-29 den 14:11:
Visst är det skaderisk i väldigt många sporter men jag tror att det är få som kan mäta sig med motocross och att ha det som argument är ju rent fånigt. Om inte vi inom sporten stoppar utvecklingen med alla skador så kommer nån annan se till att vi inte får hålla på.
Den som vill kan ju kolla hur många som dött på crossbanan senaste 10 åren....
Tomas skrev den 2018-05-29 den 13:27:
Många vill gärna framföra hur farligt det är med cross och annan motorsport. Men ingen pratar om skador man får från t,ex fotboll, handboll och innebandy många slutar i unga år med dom sporterna pga trasiga knän och fötter. Med det sagt så är risken stor för skaddor oavsett idrott.
Balder Grötkoja skrev den 2018-05-29 den 12:51:
Det finns betydligt farligare sporter.